Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Teléfono +34 93 415 78 72
LUNES - VIERNES 9am - 2pm | 3pm - 9pm
info@idona.cat
Title Image

Menopausia

Home  /  Menopausia

Menopausia

Ayudamos a la mujer a llevar esta etapa con armonía

Con la llegada de la menopausia empieza una nueva etapa de la vida. Para algunas mujeres se trata de una fase plenamente satisfactoria, en cambio para otras es más sintomática.

En esta etapa sigue siendo importante la visita periódica al ginecólogo. El objetivo es detectar y evitar síntomas indicativos de patologías como sangrados, bultos en las mamas, lesiones en la vulva, etc.

Menopausia | Servicios iDona

MENOPAUSA

La menopausa és la desaparició de l’ovulació i de la menstruació i arriba de forma fisiològica entre els quaranta i cinquanta cinc anys. Si arriba abans, parlem de menopausa precoç. La manca d’ovulació provocarà una baixada dels nivells d’estrògens en sang i conseqüentment uns canvis hormonals, físics i emocionals en la dona.  Representa el final de la vida reproductora de forma espontània i forma part d’un període molt més ampli, anomenat climateri, que s’exten entre dos anys abans de la menopausa fins a 10 anys després i durant el qual tindran lloc i s’instauraran tots els canvis.

Els símptomes físics aniran lligats a símptomes emocionals. Aquests són alteracions del cicle menstrual, fogots (sobtada sensació de calor predominantment en la part superior del cos acompanyada sovint d’envermelliment de la pell), sequedat vaginal que pot repercutir en la seva activitat sexual i augmentar les infeccions urinàries, sequedat ocular, insomni, apatia, ansietat i nerviosisme. La manifestació d’aquests símptomes variarà en intensitat i duració entre les dones. Per exemple, hi ha dones que no tindran fogots, d’altres en tindran de suaus i d’altres de més intenses, afectant a la seva qualitat de vida. Paral·lelament, la disminució d’estrògens originarà un increment del risc cardiovascular i una baixada en la massa òssia, augmentant el risc de fractura.

La manca d’estrògens fa que el cos sigui menys eficient en el metabolisme i consum del greix de la dieta i en conseqüència, la dona en etapa de menopausa, tendeix a emmagatzemar-lo derivant en un augment dels nivells sanguinis de colesterol i doncs en un major risc de malaltia cardiovascular.

A més, es produeix una pèrdua de teixit magre i alteracions en la regulació del calci corporal, provocant la pèrdua de la massa i la força muscular però també una disminució de la massa i la qualitat òssia.

En aquest escenari, un reforç dels hàbits saludables basat en l’alimentació i l’exercici físic seran peces claus en disminuir l’impacte de la menopausa en la salut de la dona millorant la seva qualitat de vida i ajudant a la prevenció dels trastorns derivats. Caldrà motivar un exercici físic moderat diari basat en exercicis de tipus aeròbics durant 30-45 minuts i una alimentació equilibrada, reforçant la ingesta de proteïnes, greixos monoinsaturats o poliinsaturats, carbohidrats integrals, fibra i productes làctics o amb alt contingut de calci (ametlles, peix blau, …) i limitant la ingesta de greixos saturats o sucres refinats.

D’altra banda, serà indispensable un acompanyament per part del professional per individualitzar els millors tractaments en cada cas.

Tratamientos preventivos

  • Tratamientos de terapia hormonal
  • Ayuda y orientación en los cambios de estilo de vida
  • Prevención y tratamiento de la osteoporosis.
  • Láser ginegológico para la mejora de la salud vaginal.